INDIE GAMES

BELGIAN DEVELOPERS

KONINKLIJKE STADSSCHOUWBURG - INDIE HALL

VRIJDAG 16 SEPTEMBER 2022 - 19.00 TOT 23.00 UUR

ZATERDAG 17 SEPTEMBER 2022 - 11.00 TOT 18.00 UUR

ZONDAG 18 SEPTEMBER 2022 - 11.00 TOT 18.00 UUR

Verschillende game-ontwikkelaars laten je kennis maken met hun nieuwste creaties. Zij kijken alvast uit naar jouw ervaringen en reacties! Hier vind je alvast een eerste greep uit het aanbod. Hou onze website in de gaten voor de meest recente aanvullingen!

PAINTING VR

CYBERNETIC WALRUS

Altijd al eens willen doen alsof je een groot schilder bent? Met Painting VR kan je je creativiteit botvieren zonder vlekken op de Stadsschouwburg te maken! Deze app voor virtuele schildervirtuozen werd ontwikkeld door Oisoi in samenwerking met Cybernetic Walrus.

MAZE'EM

SLAPPY INC.

Maze'Em is een turn-based game met een steeds veranderend doolhof. Er is een singleplayer en een multiplayer mode. Tijdens jouw beurt kan je telkens een stukje in het labyrinth inschuiven om een ander stukje eruit te duwen. Daarna kun je je eigen spelertje in het doolhof bewegen om dichter bij je item te geraken. 

ORDINARY HEROES

CYBERNETIC WALRUS

Ordinary Heroes is een tactisch actiespel waar je je dorpsgenoten optrommelt om je dorp te beschermen van een horde monsters. Uniek aan het spel is dat je je aandacht moet verdelen over drie gangen. Het spel is nog volop in ontwikkeling, maar hier kan je er al eens van proeven!

BABY DINO ADVENTURES

SLEEPING PANDA GAMES

Baby Dino Adventures is een schattig platformspel dat is geïnspireerd op klassieke retrogames. Je speelt een verloren baby T-Rex en helpt hem zijn ouders terug te vinden. Je zult niemand vermoorden, maar lost puzzels op en maakt nieuwe bondgenoten.

sU

GUILLAUME BOUCKAERT

sU is een hardcore platformgame waarbij de score een puzzel is. Een verslavende mix van platformactie waarbij flow een sleutelelement is in de ervaring.

SILENT DOT

SANDER VANHOVE

Silent Dot is een minimalistische puzzle game. Test je logisch redeneren in 180 interessante levels, elk met hun eigen prachtige kleurenschema. 

VERSES OF ENCHANTMENT

NACHTVLAM

Verses of Enchantment is een magisch kaartspel waarin je tovenaar duelleert met AI-gegenereerde poëzie! Ontdek tal van unieke kaartcombinaties om je tegenstanders te verslaan terwijl je reist door een wijd 18e-eeuws vormgegeven landschap. 

GHOST ON THE SHORE

LIKE CHARLIE

Ghost on the Shore is een verhaal- en ontdekkingsgame over emotionele banden die zelfs de dood overstijgen. Jij bent Riley, een jonge vrouw die gestrand is op een verlaten eiland. Terwijl je de afvallige huizen van de verdwenen eilandbewoners doorzoekt en hun spullen ontdekt, maak je kennis met de geest Josh. Je maakt onherroepelijke keuzes in je dialogen met hem en zo smeed je een band die uiteindelijk de uitkomst van het spel zal beïnvloeden.

HIJACK OVERDRIVE

METEOR STUDIOS

Hijack Overdrive is een unieke sidescroller die elementen van de platformer-, shootemup- en towerdefense-genres combineert tot een gloednieuw concept. Je staat alleen tegen een groot leger en de enige manier om terug te vechten is door hun voertuigen te stelen en tegen de vijand in te zetten. 

REPLACEABLE

THE PACK

Replaceable is een narratief gedreven sci-fi puzzle-stealth game waarin een robot ontwerper samen met zijn eigen creaties een vijandig AI moet bevechten. Wat volgt is een existentieel gevecht tussen man en machine, ratio en emotie, met als inzet niet alleen de robots, maar ook de ziel van de hele onderneming.