GAME TALKS - STORYTELLING

DAE

KONINKLIJKE STADSSCHOUWBURG - ARENA

ZATERDAG 17 SEPTEMBER 2022 - 17.00 UUR

We duiken in de magische wereld van storytelling op de bühne van onze Stadsschouwburg. Een plek waar verhalen centraal staan. Verhalen wakkeren de fantasie en creativiteit van regisseurs en game-ontwikkelaars aan. Zonder goede story geen sterke game, geen straf theater. In deze talk krijgt u inzicht in het creatief proces van enkele van de strafste vertellers uit de podiumkunsten - en gamewereld.

Host van dienst is Allie Weis. Een pionier op het vlak van ethiek en gaming. Vanuit de opleiding Digital Arts & Entertainment in Howest startte ze onder andere de boeiende videoreeks Game for thought op.


Voor deze talk nodigde ze volgende panelleden uit:

Marthe Schneider is een Vlaamse actrice en theatermaakster bij het kunstcollectief Playfield. Ze is bij het grote publiek vooral bekend voor haar rol in Gevoel voor tumor uit 2018. Voor deze rol werd ze genomineerd voor een Ensor voor beste actrice.

Robin Rodet is docent aan de afdeling Digital Arts & Entertainment van Howest.

Gabriele di Franco is een Europese componist, schrijver en gitarist. Hij creëerde de muziektheatervoorstelling Lulela, een bijzonder interactief jazzconcert waarvan het publiek het verloop van het verhaal in handen heeft.

Jedidjah Julia Noomen is een gameregisseur, hoofdschrijver en verhalende ontwerper die heeft gewerkt aan meerdere indie-, mobiele en AA+-games, maar ook aan meeslepende en multidisciplinaire theater- en hybride interactieve projecten.

Dagmar Blommaert creëerde vanuit de studio Like Charlie games als 'Marie's Room' en 'Ghost on the shore'. In deze games staan de verhaallijnen centraal. Dagmar is dus een perfecte deelneemster voor onze talk.  


Deze talk is volledig in het Engels.